Розвиток вітчизняного податкового аудиту на сучасному етапі становлення його системи - Риженко, І. Є.; Rigenko, I. E. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2009)
Стаття присвячена одному з найбільш затребуваних на сьогоднішній день в Україні напрямків аудиту – податковому аудиту. В ній проаналізовані причини поширення даного напрямку аудиту, визначені його місце в системі вітчизняного аудиту та роль в економічному житті суспільства, розглянуті відмінні особливості та сфера застосування податкового аудиту, наведені дані експертних досліджень щодо наявної ситуації на ринку аудиторських послуг.

Article is dedicated to one of the most requiring for present-day in Ukraine of the audit’s directions - tax audit. In article was analyzed the reasons of the spreading given directions to auditor activity, is determined its place in system domestic audit and role in economic life society, are considered discriminating particularities and sphere of the using tax audit, are brought given expert studies established situations on the market of the auditing services.
The Place of the Domestic Tax Audit in the Modern Audit System
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; податковий аудит; ринок аудиторських послуг; міжнародні стандарти аудиту; податковий консалтинг; аудиторська перевірка; tax audit; the market of the auditing services; international standards of audit; tax consulting; auditor check