Шляхи оптимізації витрат підприємства - Остапова, Єлизавета Денисівна; Ostapova, Ielyzaveta Denysivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Розкрито економічну сутність витрат підприємства та їх класифікацію. Досліджено методи управління витратами в сучасних умовах господарювання. Розглянуто оптимізацію витрат як інструмент підвищення ефективності діяльності підприємства. Надано загальну характеристику діяльності UPG. Проаналізовано структуру витрат підприємства та їх динаміку. Оцінено ефективність управління витратами на підприємстві. Виявлено основні проблеми у системі управління витратами та запропоновано шляхи їх вирішення.

Тo reveal the economic essence of enterprise costs and their classification. Тo study cost management methods in modern economic conditions. Тo consider cost optimization as a tool to increase enterprise performance efficiency. Тo provide a general description of the activities of UPG. Тo analyze the cost structure of the enterprise and its dynamics. Тo assess the effectiveness of cost management at the enterprise. Тo identify the main problems in the cost management system and propose ways to solve them.
Ways to optimize enterprise costs
Керівник: Єрьоміна Марина Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування.
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; витрати; оптимізація; ефективність; costs; optimization; efficiency