Статистичний аналіз розвитку ринку будівельних матеріалів в Україні - Молошніков, Євген Валерійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Основні результати кваліфікаційної роботи: розкрито сутність, структуру та функції ринку будматеріалів; з’ясовано вплив цього ринку на розвиток економічної системи; охарактеризовано стан методології статистичного дослідження ринку будматеріалів і адекватність чинної системи збору даних про цей ринок; виявлено сучасні тенденції розвитку світового ринку будматеріалів; узагальнено погляди на розвиток українського ринку будматеріалів і систематизовано чинники та напрями його сучасного розвитку; розроблено прогноз розвитку українського ринку будматеріалів в умовах війни. Практичне значення одержаних результатів полягає у розкритті реальних тенденцій розвитку сучасного ринку будматеріалів в Україні в умовах війни з урахуванням впливу міжнародних чинників задля забезпечення більшої прогнозованості його післявоєнних перспектив.

The main results of the qualification work: the essence, structure and functions of the building materials market are disclosed; the impact of this market on the development of the economic system is clarified; the state of the methodology of statistical research of the building materials market and the adequacy of the current data collection system on this market are characterized; modern trends in the development of the world market of building materials were revealed; views on the development of the Ukrainian building materials market are summarized and the factors and directions of its modern development are systematized; a forecast for the development of the Ukrainian building materials market in wartime conditions was developed. The practical significance of the obtained results lies in the disclosure of real trends in the development of the modern market of building materials in Ukraine under war conditions, taking into account the influence of international factors in order to ensure greater predictability of its post-war prospects.
Statistical analysis of the development of the building materials market in Ukraine
Керівник: Чала Тетяна Георгіївна, кандидат економічних наук, доцент ЗВО кафедри статистики, обліку та аудиту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; ринок будматеріалів; статистичний аналіз; прогнозування; війна; Україна; цемент; експорт; імпорт; ціноутворення; building materials market; statistical analysis; forecasting; war; Ukraine; cement; export; import; pricing