Влияние сектора услуг на рынок труда в Украине - Казанская, О. П.; Казанська, О. П. (Харків : Харкiвський нацiональний унiверситет iмені В. Н. Каразiна, 2012)
В статье исследовано влияние сферы услуг на рынок труда Украины. Проанализированы динамика спроса на рабочую силу, уровень безработицы и роль сектора услуг в создании рабочих мест. Выявлены основные проблемы развития отрасли, включая низкую конкурентоспособность и дефицит квалифицированных кадров. Обоснована необходимость государственной поддержки и реформирования системы образования.

У статті досліджено вплив сфери послуг на ринок праці України. Проаналізовано динаміку попиту на робочу силу, рівень безробіття та роль сектору послуг у створенні робочих місць. Визначено основні проблеми розвитку галузі, зокрема низьку конкурентоспроможність і нестачу кваліфікованих кадрів. Обґрунтовано необхідність державної підтримки та реформування освіти для забезпечення сталого розвитку економіки.
Вплив сектору послуг на ринок праці в Україні
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; сфера услуг; рынок труда; занятость; безработица; Украина; трудовые ресурсы; экономическое развитие; сфера послуг; ринок праці; зайнятість; безробіття; Україна; трудові ресурси; економічний розвиток