После бури (Что предопределило позицию Лютера в 1526-1529 гг.?) - Голубкин, Ю.А. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2000)
З 1526 р. розпочалася організація лютеранської земельної Церкви. Ці реформи здійснювали земельні князі, яких Лютер наділив правом збереження церковного порядку. Так Реформація завершила те, шлях до чого вже був прокладений у попередньому столітті: встановлення влади земельних князів над Церквою.
Keywords: Мартин Лютер; 1526-1529 гг.; Реформация; лютеранская Церковь