Система автоматизованого управління реляційними базами даних для виробничих підприємств - Бодня, Нікіта Вадимович; Bodnia, N. V. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета дослідження – автоматизація процесів управління даними в реляційних базах даних на виробничих підприємствах. Проблема, яку вирішує кваліфікаційна робота – відсутність інтегрованого програмного рішення для централізованого адміністрування реляційних баз даних у середовищі виробничих підприємств. Область застосування – інформаційні системи управління виробничими процесами, ERP-модулі, рішення для адміністрування корпоративних баз даних на промислових підприємствах.

The purpose of the study is to automate data management processes in relational databases at manufacturing enterprises. The problem that the qualification work solves is the lack of an integrated software solution for centralized administration of relational databases in the environment of manufacturing enterprises. Scope of application is information systems for managing production processes, ERP modules, solutions for administering corporate databases at industrial enterprises.
Керівник: Булавін Дмитро Олексійович, кандидат технічних наук, доцент кафедри комп'ютерних систем та робототехніки.
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; реляційна база даних; автоматизоване управління; виробниче підприємство; архітектура сервісів; PostgreSQL; HTML-шаблони; JavaScript-модулі; relational database; automated management; manufacturing enterprise; service architecture; HTM-templates; JavaScript modules