Роль підприємницької діяльності в розвитку національної економіки - Шило, Владислава Андріївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Підприємництво є основою економічного зростання,адже саме завдяки йому створюються нові робочі місця, залучаються інвестиціїта стимулюється інноваційний розвиток. У сучасних умовах глобалізації таактивного впровадження цифрових технологій значення підприємництва лишезростає. Воно допомагає національній економіці пристосовуватися до змін,підвищувати свою конкурентоспроможність та забезпечувати стабільнийрозвиток. Для України актуальність підтримки підприємництва є особливоважливою, адже це сприятиме формуванню сприятливого середовища длябізнесу та зростанню добробуту суспільства. Мета дипломної роботи: є дослідження ролі підприємницької діяльності у розвитку національної економіки та визначення шляхів підвищення її ефективності в умовах сучасних економічних викликів. Об’єктом дослідження є підприємницька діяльність. Предметом дослідження є підприємницька діяльність в розвитку національної економіки.
Науковий керівник: Чатченко Тетяна Вікторівна, доцент, кандидат економічних наук кафедри економічної теорії та економічних методів управління
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; підприємницька діяльність; проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні; національна економіка