Цивілізаційний вимір зовнішньої політики Індії - Сивуха, Т.В.; Syvukha, T. (Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2015)
Досліджуються особливості формування та реалізації зовнішньої політики Індії в контексті цивілізаційної самоідентифікації індійських еліт. Проаналізований комплекс зовнішньополітичних дій Індії щодо просування власних національних інтересів через механізми політичної, економічної, культурної інтеграції та кооперації в південноазіатському регіоні. Показано вплив цивілізаційних (культурних) цінностей на формування зовнішньополітичної стратегії Індії.
India's Foreign Policy: The Civilizational Dimension
It is investigated the peculiarities of formation and implementation of India's foreign policy in the context of civilizational identification of India's elites. The article analyzes the package of India's foreign policy measures on boosting the national interests by the means of political, economical and cultural integration and cooperation in South East Asia. The influence of civilizational (cultural) values on formation of India's foreign policy strategy was shown.
Keywords: Зовнішня політика Індії; Цивілізаційна самоіндетифікація; Індійські еліти; Національні інтереси; Південноазіатський регіон; Foreign Policy of India; Civilizational Identity; the Indian Elite; National Interests; the South Asian Region