Цивільно-військове співробітництво в системі нацбезпеки України - Сокол, Вадим Миколайович; Sokol, Vadym Mykolaiovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Дослідження присвячене аналізу сутності, ролі та перспектив розвитку цивільно-військового співробітництва в системі національної безпеки України. Розглянуто понятійно-теоретичні основи та нормативно-правові засади функціонування цивільно-військової взаємодії. Визначено місце і значення цивільно-військового співробітництва у забезпеченні безпеки держави, окреслено основні форми і методи його реалізації. Проаналізовано зарубіжний досвід та визначено можливості його імплементації в Україні. Запропоновано напрями підвищення ефективності цивільно-військового співробітництва в умовах сучасних викликів.
Civil-military cooperation in the national security system of Ukraine
Науковий керівник: Величко Лариса Юріївна, доктор юридичних наук, професор кафедри права, національної безпеки та європейської інтеграції
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Social sciences; цивільно-військове співробітництво; національна безпека; нормативно-правова база; зарубіжний досвід; ефективність управління; ППГЗ-23