Психологічні аспекти управління конфліктами на туристичних підприємствах (на прикладі підприємства «Відпочинок на всі сто») - Курдюкова, Юлія Олександрівна; Kurdiukova, J. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Робота присвячена дослідженню психологічних аспектів управління конфліктами на підприємствах туристичної галузі України. Досліджено основні поняття та зміст конфлікту, класифікація, роль та функції конфлікту в туризмі, а також методи дослідження конфліктів. Здійснено аналіз основних причин конфліктів на підприємствах галузі туризму України, розглянуто організаційно-управлінську структуру підприємства «Відпочинок на всі сто», проаналізовано психологічний клімат та конфліктні ситуації на підприємстві. Розроблено психологічну тренінгову програму управління конфліктами, оцінено очікувані результати її впровадження.

The work is devoted to the study of psychological aspects of conflict management at enterprises of the tourism industry of Ukraine. The basic concepts and content of conflict, classification, role and functions of conflict in tourism, as well as methods of conflict research are studied. The main causes of conflicts in enterprises of the tourism industry of Ukraine are analyzed, the organizational and managerial structure of the enterprise "Vidpochinok na vsi sto" is considered and the psychological climate and conflict situations at the enterprise are analyzed. A psychological training program for conflict management is developed, the expected results of its implementation are assessed.
Psychological aspects of conflict management at tourist enterprises (on the example of the enterprise "Vidpochinok na vsi sto")
Керівник: Шамара Ірина Миколаївна, кандидат економічних наук, доцент кафедри світової політики, дипломатії та туристичного бізнесу
Keywords: SOCIAL SCIENCES; психологічні аспекти; управління конфліктами; туризм і рекреація; конкуренція; організаційно-управлінська структура