Злочини на ґрунті ненависті: міжнародно-правовий механізм протидії - Мартюхіна, Наталя Олександрівна; Martiukhina, N. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Дисертація присвячена комплексному дослідженню міжнародно правового механізму протидії злочинам на ґрунті ненависті. … Підсумовано, що суттєву увагу держави приділяють питанню збору статистики щодо злочинів на ґрунті ненависті та мови ворожнечі, що дозволяє правоохоронним органам зрозуміти масштаб проблеми та спрямувати ресурси на запобігання і реагування на напади, засновані на упередженості та ненависті.

The dissertation is devoted to a comprehensive study of the international legal mechanisms for countering hate crimes. ... It is concluded that states place substantial emphasis on hate crime and hate speech data collection, enabling law enforcement agencies to accurately gauge the extent of the problem and allocate resources for preventing and responding to bias motivated attacks.
Hate crimes: international legal mechanism of counteraction
Науковий керівник: Сироїд Тетяна Леонідівна, доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародного і європейського права
Keywords: LAW/JURISPRUDENCE; безпека; відповідальність; внутрішньо переміщені особи; вразливі категорії; гендер; дискримінація; злочин; міжнародні організації; мова ворожнечі; насилля; покарання; правозахисні органи; правосуддя; упередження; цілі сталого розвитку; security; accountability; internally displaced persons; vulnerable groups; gender; discrimination; crime; international organizations; hate speech; violence; punishment; human rights bodies; justice; bias; sustainable development goals