Образование в информационную эпоху - Куклин, Владимир Михайлович; Куклін, Володимир Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2018)
Обговорюються наслідки інформаційної революції та вплив зміни укладу суспільного життя на процес організації освіти. Наголошується, що єдиним механізмом випереджальної зміни навчальних програм є активна участь викладачів у наукових та технологічних розробках з даної спеціальності, а також залучення фахівців з бізнесу та наукових установ для читання лекцій та керівництва дипломними проектами. Звертається увага на бажаність формування навчальних груп, заснованого на вивченні психології учнів. Відзначаються проблеми у сприйнятті навчального матеріалу учнями в умовах «інформаційного шуму» та за нових мультимедійних методів подачі матеріалу.
Keywords: інформаційна революція; наукові дослідження; сприйняття та освоєння інформації в інформаційному шумі