Лінгвістичні прийоми протиставлення у форматі інфотейнмента (на прикладі циклу документальних телепередач Л. Парфьонова «Намедни») - Бурдіна, Е.О. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2011)
Інфотейнмент розглядається як новий напрямок у розвитку сучасного телебачення. Вивчаються шляхи використання лінгвістичних прийомів протиставлення (контрасту й парадоксу), засоби їх створення та доцільність уживання на прикладі циклу документальних телепередач Л. Парфьонова «Намедни». Инфотейнмент рассматривается как новое направление в развитии современного телевидения. Изучаются способы употребления лингвистических приёмов противопоставления (контраста и парадокса), средства их создания и целесообразность использо-вания на примере цикла документальных телевизионных передач Л. Парфенова «Намедни». Infotainment is considered as a new direction in development of modern television. Directions of use of linguistic receptions of opposition (contrast and paradox), means of their creation and expediency of use on an example of the L. Parfenov’s cycle of documentary television broadcasts «Namedni»are studied.
Бурдіна Елеонора Олегівна – керівник навчальної телестудії, викладач кафедри журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
Keywords: телебачення; інфотенмейт; мова журналістики; лінгвістичні прийоми; контраст; парадокс; television; инфотейнмент; journalism language; contrast; paradox