Формування бренду підприємства на основі інтернет маркетингу - Черкашин, Юрій Сергійович; Cherkashin, Y. S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Магістерська кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретико-методологічних засад і практичних аспектів формування та просування бренду підприємства в умовах розвитку інтернет-маркетингу. У роботі розкрито економічну та соціально-психологічну сутність бренду, обґрунтовано його роль як стратегічного нематеріального активу підприємства в цифровому середовищі. Узагальнено сучасні наукові підходи до інтернет-брендингу, визначено ключові механізми сприйняття бренду споживачами та особливості використання цифрових маркетингових інструментів. На основі аналізу діяльності ТОВ «ХАРКІВХОЛОДМАШ» здійснено оцінку сучасного стану формування та просування бренду підприємства в онлайн-середовищі, проаналізовано техніко-економічні показники, систему цифрової присутності, контентну політику та особливості взаємодії з цільовою аудиторією. Виявлено основні проблеми та обмеження діючої системи інтернет-брендингу, а також резерви її розвитку. За результатами дослідження розроблено комплекс практичних рекомендацій щодо удосконалення системи формування та просування бренду підприємства на основі інтернет-маркетингу, зокрема запропоновано напрями формування цифрової бренд-стратегії, розвитку контентної та комунікаційної політики, впровадження аналітичних і репутаційних інструментів, а також модель комплексної цифрової присутності бренду. Реалізація запропонованих заходів сприятиме підвищенню впізнаваності бренду, зміцненню довіри споживачів, зростанню лояльності клієнтів і покращенню фінансово-економічних результатів діяльності підприємства. Результати магістерської роботи мають практичну цінність і можуть бути використані в діяльності промислових підприємств при розробленні та реалізації стратегій брендингу й інтернет-маркетингу, а також у навчальному процесі при вивченні дисциплін з маркетингу та бренд-менеджменту.

Master's qualification work is devoted to the study of theoretical and methodological principles and practical aspects of the formation and promotion of an enterprise brand in the conditions of the development of Internet marketing. The work reveals the economic and socio-psychological essence of the brand, substantiates its role as a strategic intangible asset of the enterprise in the digital environment. Modern scientific approaches to Internet branding are summarized, key mechanisms of brand perception by consumers and features of the use of digital marketing tools are identified. Based on the analysis of the activities of LLC "KHARKIVKHOLODMASH", an assessment of the current state of the formation and promotion of the enterprise brand in the online environment was carried out, technical and economic indicators, the digital presence system, content policy and features of interaction with the target audience were analyzed. The main problems and limitations of the current Internet branding system were identified, as well as reserves for its development. Based on the results of the study, a set of practical recommendations was developed to improve the system of formation and promotion of the enterprise brand based on Internet marketing, in particular, directions for the formation of a digital brand strategy, the development of content and communication policy, the implementation of analytical and reputational tools, as well as a model of a comprehensive digital brand presence were proposed. The implementation of the proposed measures will contribute to increasing brand awareness, strengthening consumer trust, increasing customer loyalty and improving the financial and economic results of the enterprise. The results of the master's thesis have practical value and can be used in the activities of industrial enterprises in the development and implementation of branding and Internet marketing strategies, as well as in the educational process when studying marketing and brand management disciplines.
Formation of an enterprise brand based on Internet marketing
Керівник: Костін Юрій Дмитрович, доктор економічних наук, професор, професор кафедри маркетингу та торговельного підприємництва
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; бренд підприємства; інтернет-маркетинг; інтернет-брендинг; цифрова присутність; бренд-комунікації; контент-маркетинг; онлайн-просування; enterprise brand; Internet marketing; Internet branding; digital presence; brand communications; content marketing; online promotion