Ландау в Харькове - Ульянов, Владимир Владимирович; Ульянов, Володимир Володимирович (Харьков : Харьковский национальный университет имени В. Н. Каразина, 2008)
У книзі описаний харківський період життя та діяльності геніального фізика ХХ століття, лауреата Нобелівської премії Льва Давидовича Ландау – видатного Вченого, великого Вчителя, організатора та голови всесвітньо відомої наукової Школи теоретичної фізики. Про життя і творчість Ландау написано чимало, проте Ульянову вдалося доповнити написане про нього новими штрихами, про які стало відомо лише після проникнення гласності в раніше недоступні архіви. Зокрема, Володимир Володимирович виправляє помилку, що існувала багато років, про місце і час роботи Лева Давидовича в Харківському університеті.
К 200-летию Харьковского университета. К 60-летию кафедры теоретической физики
Keywords: NATURAL SCIENCES::Physics; деятельность Ландау в Харькове (примерно 1932–1937 гг.).; основание теоретического отдела УФТИ; проведение «теоретического минимума»; фотографии и шаржи Л. Д. Ландау; діяльність Ландау у Харкові (приблизно 1932–1937 рр.).; заснування теоретичного відділу УФТІ; проведення «теоретичного мінімуму»; фотографії та шаржі Л. Д. Ландау