Санітарно-гігієнічна експертиза продуктів харчування : методичні рекомендації до практичних занять для здобувачів вищої освіти 3 року навчання з дисципліни «Гігієна та екологія» [Електронний ресурс] - Корженевський, Станіслав Володимирович; Редька, Ірина Василівна; Korzhenevskiy, Stanislav Volodymyrovych; Redka, Iryna Vasilyivna (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
У рекомендаціях викладено задачі, методи та етапи санітарної експертизи продуктів, наведено ступені якості продуктів харчування, загальну методику відбору проб і органолептичних досліджень харчових продуктів і готових блюд. Розкрито основні методи санітарно-гігієнічного (органолептичного, фізико-хімічного, бактеріологічного чи бактеріоскопічного) дослідження молока та молочних продуктів, м'яса, риби, консервів, хліба, борошна, крупи. Отримання певних знань та навичок з цієї теми є необхідною складовою підготовки майбутніх магістрів медицини, щодо формування їх медико-профілактичного світогляду. Методичні рекомендації містять приклади тестових завдань і ситуаційних задач, список рекомендованої літератури, що може бути корисним при самостійній підготовці студентів до заняття за даною темою.

The recommendations set out the tasks, methods and stages of sanitary examination of products, the degrees of quality of food products, the general methodology of sampling and organoleptic research of food products and ready meals are given. The main methods of sanitary-hygienic (organoleptic, physico-chemical, bacteriological or bacterioscopic) research of milk and dairy products, meat, fish, canned goods, bread, flour, cereals are disclosed. Acquiring certain knowledge and skills on this topic is a necessary component of training future masters of medicine, regarding the formation of their medical and preventive outlook. Methodical recommendations contain examples of test tasks and situational tasks, a list of recommended literature, which can be useful for independent preparation of students for classes on this topic.
Sanitary and hygienic examination of food products : methodical recommendations to prepare 3 year students for practical classes for the discipline of «Hygiene and ecology» [Electronic resourсe]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі
Keywords: MEDICINE; FORESTRY, AGRICULTURAL SCIENCES and LANDSCAPE PLANNING::Product science; INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Water in nature and society; санітарно-гігієнічна експертиза; харчові продукти; фальсифікація харчового продукту; якість харчового продукту; sanitary and hygienic examination; food products; falsification of food product; quality of food product