Система забезпечення фінансової безпеки банку - Лебединська, Євгенія Миколаївна; Lebedynska, Yevheniia Mykolaivna (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Об’єктом дослідження є система забезпечення фінансової безпеки банківської установи. Предметом дослідження є теоретико-методичні та практичні аспекти забезпечення фінансової безпеки на прикладі АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ). Мета кваліфікаційної магістерської роботи полягає в узагальненні теоретичних основ, аналізі підходів до забезпечення фінансової безпеки банків з урахуванням сучасних тенденцій, а також розробці напрямків її вдосконалення на прикладі АТ «ПУМБ».За результатами дослідження сформульовані теоретичні положення та практичні рекомендації, які спрямовані на вдосконалення заходів фінансової безпеки банку, підвищення його стійкості до ризиків та покращення управління фінансовими ресурсами. Одержані результати можуть бути використані у практиці забезпечення фінансової безпеки українських банків і сприятимуть розвитку стабільної банківської системи країни.

Object of research is the financial security system of a banking institution. Subject of research is the theoretical-methodological and practical aspects of ensuring financial security based on the example of JSC «First Ukrainian International Bank» (FUIB). Purpose of qualification master's work is to generalize the theoretical foundations, analyze approaches to ensuring the financial security of banks considering current trends, and develop directions for its improvement based on the example of JSC «FUIB». According to results of the research, the theoretical propositions and practical recommendations were formulated to improve financial security measures, enhance the bank's resilience to risks, and optimize financial resource management. The obtained results can be used in the practice of ensuring financial security in Ukrainian banks and contribute to the development of a stable banking system in the country.
The system of ensuring the financial security for a bank
Науковий керівник: Бітнер Ірина Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент, кафедра банківського бізнесу та фінансових технологій
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; фінансова безпека; банківська система; ризики; фінансова стабільність; банківська діяльність; financial security; banking system; risks; financial stability; banking activities