Метод обчислення загальної потужності комп’ютерної системи за допомогою головних компонент - Румянцев, Данило Максимович; Rumiantsev, D. M. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Робота включає в себе сформульовані мету та завдання проекту, теоретичні відомості, необхідні для створення математичної моделі за допомогою методу головних компонент, опис практичної реалізації комп’ютерної моделі, створеної для розв’язку задачі та аналіз отриманих результатів.

The work includes formulated goals and tasks of the project, theoretical information necessary to create a mathematical model using the method of principal components, a description of the practical implementation of the computer model created to solve the problem and analysis of the obtained results.
Науковий керівник: Бакуменко Ніна Станіславівна, кандидат технічних наук, доцент кафедри теоретичної та прикладної системотехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; R; метод головних компонент; імпутація; факторний аналіз; інтегральний показник; оцінка інформативності ознак; method of principal components; imputation; factor analysis; integral indicator; evaluation of the informativeness of features