Модель удосконалення управління КНП ХОР «ОКЛ» засобами інформаційних технологій - Чирков, Денис Костянтинович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Особливого значення інноваційні технології набувають у системі охорони здоров’я. Більшість керівників закладів охорони здоров’я, працюючи в складних соціально-економічних умовах, розуміють необхідність і неминучість змін, намагаються працювати з урахуванням досягнень сучасної науки та практики, використовуючи інноваційний досвід як своїх закладів, так і інших закладів системи охорони здоров’я України. Однак діяльність керівників не завжди здійснюється на системній основі, вони не мають відповідних знань щодо управлінських інноваційних технологій. Тому вирішення завдань, що постають сьогодні передзакладами охорони здоров’я, залежить від упровадження в практичну діяльність нових досягнень у сфері управління. Серед таких нововведень – управління закладами охорони здоров’яз використанням інноваційних технологій. Для успішного управління професійним ресурсом закладу охорони здоров’я керівнику закладу необхідно, по-перше, навчитися застосовувати інноваційні технології в управлінні, по-друге, створити професійне середовище, що забезпечить ефективний розвиток професійної компетентності кожного працівника. Водночас, за роки незалежності України інноваційним технологіям управління в системі охорони здоров’яприділялася недостатня увага. Аналіз практичної управлінської діяльності закладів охорони здоров’я показав, що в більшості випадків її низький рівень зумовлений недостатнім рівнем готовності керівників до застосування інноваційних технологій в управлінні, відсутністю необхідних знань і вмінь щодо створення системи управління з використанням інноваційних технологій.
Model of improving the management of KNP KHOR" OKL "by means of information technology
Керівник роботи: Лазарєв Микола Іванович, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, методики та менеджменту освіти Навчально-наукового-інституту “Українська інженерно-педагогічна академія”
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; заклад охорони здоров’я; управління; інформаційні технології; health care facility; management; information technology