Місцевий розвиток : кращі практики та інструменти розумного зростання - Родченко, Володимир Борисович; Андреєва, Катерина Олександрівна; Бєляй, Максим Сергійович; Білоус, Лілія Борисівна; Варук, Валентина Віталіївна; Квітка, Антон Володимирович; Корепанов, Олексій Сергійович; Лях, Ігор Олександрович; Навроцький, Олексій Олексійович; Назиров, Карім Заріфович; Пасмор, Марина Сергіївна; Прус, Юлія Ігорівна; et al. (My University, 2017)
Монографію присвячено дослідженню кращих практик та інструментів розумного зростання місцевого розвитку. Узагальнено інструментарій регулювання розумного місцевого зростання; розкрито особливості кластерної політики у контексті забезпечення сталого розвитку територій; досліджено структурні пропорції розвитку малого та середнього бізнесу. Узагальнено підходи до оцінки добробуту територіальних громад; розкрито сутність соціальних інновацій у стратегіях розумних спеціалізацій територій; проаналізовано роль освітньої складової розумного місцевого зростання; розкрито особливості розумних технологій розвитку системи охорони здоров’я. Узагальнено підходи до організації розвитку локальних територій; проведено діагностику чинників розвитку територій; досліджено стратегічні умови місцевого розвитку. Для фахівців системи державного та регіонального управління, органів місцевого самоврядування, представників бізнесу, науковців, викладачів, аспірантів, студентів.