Психосемантична структура архетипічного жіночого простору у дівчат із різними моделями структурної організації статеворольової сфери - Кочарян, О.С.; Фролова, Є.В.; Хашева, Є.А. (My University, 2011)
Стаття присвячена психосемантичному аналізу архетипічного жіночого простору у дівчат із різними моделями структурної організації статеворольової сфери. За допомогою семантичного диференціалу побудовано індивідуальні матриці взаємозв’язку основних жіночих архетипів: При-нцеса, Спляча красуня, Воїтельниця, Амазонка, Відьма, Баба Яга, Королева, Хранителька, Бунтар-ка, Блаженна. Визначено типові варіанти для дівчат із різними статеворольовими моделями. Кон-тинуально-альтернативна статеворольова модель характеризується «Маскулінною» моделлю організації жіночого архетипічного простору. У дівчат із андрогінною статеворольовою моделлю психосемантична структура архетипічного жіночого простору представлена чотирма типовими варіантами: «Фемінінно-маскулінна», «Фемінінна», «Інтегрована» та «Розірвана» моделі.
Keywords: гендерна ідентичність; жіночі архетипи; статеворольова сфера особистості