Школи естетичного виховання як складова сфери культури регіону - Яновська, О.О. (My University, 2014)
Сфера культури являється важливим елементом регіональної соціогеосистеми. Одним із головних її компонентів являються школи естетичного виховання (ШЕВ), які належать до позашкільних навчально-виховних закладів (ПНВЗ) та виконують різноманітні функції. ПНВЗ – це широкодоступні заклади освіти, які надають знання, формують вміння та навички за інтересами, забезпечують потреби особистості в творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створюють умови для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров’я вихованців, учнів і слухачів
Регіон – 2013: стратегія оптимального розвитку: матеріали науково-практичної конференції з міжнародною участю (м. Харків, 7–8 листопада 2013 р. / Гол. ред. колегії В.С. Бакіров. – Х.: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2013.
Keywords: школи естетичного виховання; широкодоступні заклади освіти; сфера культури