Європейські енциклопедії ХІХ – початку ХХ століття - Байрамова, Каріна Іванівна; Bairamova, Karina (Харків : Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, 2025)
Енциклопедія - це ключ до безмежного світу знань, що охоплює найрізноманітніші теми та створена для широкого кола читачів. Вона поєднує точність наукових фактів з доступністю викладу, перетворюючи складні концепції на зрозумілі й цікаві для кожного. Завдяки своїй чітко структурованій формі енциклопедія стає невід’ємним джерелом інформації, що відкриває двері до різних сфер людської діяльності. У фондах Центральної наукової бібліотеки Каразінського університету зберігаються як універсальні, так і спеціалізовані енциклопедії, видані в різних країнах Європи. Виставка знайомить з унікальною колекцією європейських енциклопедій ХІХ - початку ХХ століття, серед яких є й видання, започатковані ще у ХVIII столітті.
Рідкісні видання ХІХ - початку ХХ століття
Keywords: HUMANITIES and RELIGION; енциклопедії; європейські енциклопедії ХІХ – початок ХХ століття; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; NATURAL SCIENCES; MEDICINE