Протокол восемнадцатого заседания предварительного комитета по устройству XII археологического съезда в г. Харькове, 22-го декабря 1901 г. - (:unkn) unknown (Харьков : Паровая типо-литография М. Зильберберг и С-вья, 1902)
Дванадцятий археологічний з'їзд — це велика наукова подія, що проходила у Харкові з 12 по 27 серпня 1902 року. Він зіграв важливу роль у вивченні історії Слобожанщини, розвитку музеїв та народної культури. До з'їзду організували величезну виставку з унікальними колекціями археології, старожитностей та церковного побуту. Уперше в історії на такому високому рівні організували концерт народних співців-кобзарів (за активної участі Гната Хоткевича), що зберегло їхній репертуар для майбутніх поколінь. Роботою з організації з’їзду займався Харківський підготовчий комітет, очолений професорами Харківського університету Д. І. Багалієм (голова), Є. К. Редіним (секретар і скарбник), М. Ф. Сумцовим. XII Археологічний з’їзд відрізнявся від попередніх масштабною, добре організованою підготовкою, що і забезпечило йому великий успіх. Підготовчий комітет систематично заслуховував за своїх засіданнях повідомлення про виконання археологічної програми та наукові доповіді. Яскравим підтвердженням цього є сам факт того, що на 20 із 24 засіданнях комітету слухалися питання археології.
Протокол вісімнадцятого засідання попереднього комітету з влаштування XII археологічного з'їзду у м. Харкові, 22 грудня 1901 р.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History; HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Archaeology subjects::Archaeology; XII археологический съезд в Харькове (1902); Харьковский университет; XII археологічний з'їзд у Харкові (1902); Харківський університет