Архітектурна спадщина міжвоєнного модернізму у німецько-українському культурному діалозі (на прикладі проєкту “Bauhaus-Zaporizhzhia”) - Боженко, А.О. (Харків: ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2019)
Школа Bauhaus у Німеччині стала справжнім проривом у сфері архітектури та дизайну, саме тому святкування 100-річчя від її заснування вийшло далеко за межі Веймару. Теза про спорідненість запорізького конструктивізму та ідей школи Bauhaus у Німеччині стала наскрізною для проєкту “Bauhaus-Zaporizhzhia”, який відбувався протягом листопаду 2017 р. у Запоріжжі. Проєкт реалізувався у колаборації НГО “Urban Forms Center”, Арт-галереї “Barannik” та Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у Дніпрі).
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::Philosophy subjects; норвезько-українська конференція; міжвоєнний модернізм; “Bauhaus-Zaporizhzhia”