Неореализм А. И. Куприна в контексте литературного процесса «серебряного века» - Скубачевская, Л.А. (Харкiвський нацiональний унiверситет iм. В.Н. Каразiна, 2008)
У статті викладені результати аналізу прози О.І. Купріна в контексті “срібного віку”, які дозволяють говорити про близькість художніх систем Купріна та А. Чехова, І. Буніна, Л. Андрєєва, М. Горького, але не на основі вірності класичному реалізму, а в зв’язку з виявленими в їх творах тенденціями модернізації літератури кінця ХІХ – початку ХХ століть.
The results of research allows to speak about similarity of fiction systems of Kuprin and A. Chehov, I. Bunin, L. Andreev, M. Gorky not on basis of adherence to classical realism but in connection with tendencies to literature modernization of late XIX – early XX centuries.
Keywords: Куприн; неореализм; литературный процесс «серебряного века»; модернизация литературы