Проєктування СЕП вузла навантаження ковальсько-штампувального цеху металообробної промисловості - Колетвінов, Роман Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2026)
Метою роботи є розроблення системи електропостачання вузла навантаження ковальсько-штампувального цеху, яка забезпечує надійне та безпечне електропостачання технологічного обладнання відповідно до вимог чинних нормативних документів. У кваліфікаційній роботі виконано аналіз технологічного процесу та складу електроспоживачів ковальсько-штампувального цеху. Визначено категорії надійності електроприймачів і проведено розрахунок електричних навантажень. На підставі отриманих результатів обґрунтовано вибір схеми електропостачання, вибрано силові трансформатори, кабельні лінії та розподільче обладнання. Проведено розрахунок струмів короткого замикання у характерних точках електричної мережі та здійснено вибір комутаційної і захисної апаратури. Виконано перевірку обладнання за умовами тривалого навантаження та дії аварійних струмів.

The purpose of the work is to develop a power supply system of the load node of the forging and stamping shop, which provides reliable and safe power supply of technological equipment in accordance with the requirements of current regulatory documents. The qualification work analyzes the technological process and the composition of electricity consumers of the forging and stamping shop. The reliability categories of electrical receivers are determined and the calculation of electrical loads is carried out. Based on the results obtained, the choice of the power supply scheme is justified, power transformers, cable lines and distribution equipment are selected. The calculation of short-circuit currents at characteristic points of the electrical network is carried out and the selection of switching and protective equipment is carried out. The equipment was tested under conditions of long-term load and emergency currents.
Design of the power supply system of the load node of the forging and stamping shop of the metalworking industry
Керівник роботи: Кирисов Ігор Геннадійович, доктор філософії, старший викладач кафедри електротехніки та електроенергетики
Keywords: TECHNOLOGY::Electrical engineering, electronics and photonics::Electric power engineering; система електропостачання; ковальсько штампувальний цех; електричне навантаження; силовий трансформатор; компенсація реактивної потужності; струми короткого замикання; енергоефективність; електробезпека; електрообладнання; рower supply system; forging and stamping shop; electrical load; power transformer; reactive power compensation; short-circuit currents; energy efficiency; electrical safety; electrical equipment