Красномовство у професійній діяльності історика-екскурсовода : навчально-методичний посібник для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня денної форми здобуття освіти за спеціальністю 032 «Історія та археологія» (освітня програма «Краєзнавчо-туристична робота») [Електронний ресурс] - Чуєшкова, Оксана Володимирівна; Chuieshkova, Oksana (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Мета викладання навчальної дисципліни – сформувати в здобувачів риторичну компетентність, раціональну мовленнєву поведінку; удосконалити навички ефективної професійної комунікації; виховати почуття відповідальності за власні мовленнєві дії, мовленнєву культуру; сприяти усвідомленню риторичних основ мовлення історика-екскурсовода.

The purpose of teaching the academic discipline is to form rhetorical competence and rational speech behavior in students; to improve the skills of effective professional communication; to cultivate a sense of responsibility for one's own speech actions and speech culture; to promote awareness of the rhetorical foundations of the speech of a historian-tour guide.
Eloquence in the professional activity of a historian-tour guide : educational and methodological manual for higher education students of the first (bachelor's) level of full-time education in the specialty 032 "History and Archaeology" (educational program "Local History and Tourism Work") [Electronic resource]
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; красномовство; мовленнєва поведінка; ораторське мистецтво; публічний виступ; риторика; риторична ситуація; риторичні засоби; eloquence; speech behavior; oratory; public speaking; rhetoric; rhetorical situation; rhetorical devices