Осиповський Тимофій Федорович (1765–1832), видатний математик, професор і ректор Харківського університету [віртуальна виставка] - Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, Центральна наукова бібліотека; Байрамова, Каріна Іванівна (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2015)
Центральна наукова бібліотека ХНУ імені В.Н. Каразіна пропонує увазі читачів виставку, присвячену 250-річчю від дня народження видатного математика, професора і ректора Харківського університету Тимофія Федоровича Осиповського. З бібліографією робіт Т.Ф. Осиповського можна ознайомитися у книзі: И.Н. Кравец. «Т.Ф. Осиповский – выдающийся русский ученый и мислитель», Москва, 1955.
«Курс математики» Осиповского, может быть поставлен наряду с лучшими руководствами того времени; сочинения его показывают автора со всем, что было замечательного в математической литературе Европы; избравши образцом преимущественно Эйлера, Осиповский по ясности и строгости изложения был достойным последователем великого математика». (Академік М.І. Сухомлинов)
Keywords: Research Subject Categories::MATHEMATICS; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Осиповський Тимофій Федорович; ректор Харківського університету; професор Харківського університету