Державне регулювання цін на товари і послуги - Коваленко, Анастасія Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета роботи полягає в тому, щоб детально проаналізувати механізми та інструменти державного регулювання цін на товари та послуги з метою виявлення їх ефективності та визначення шляхів їх подальшого вдосконалення. Ставимо за мету розкрити ключові аспекти цінової політики, зрозуміти її вплив на різні сфери економіки та соціального життя, а також визначити перспективи її розвитку в контексті сучасних викликів та тенденцій. Об'єктом нашого дослідження є сам процес державного регулювання цін на товари та послуги. Розглядаємо й ого як складний механізм, що включає в себе різноманітні інструменти спрямовані на вплив на цінові процеси в економіці з метою досягнення соціально-економічних цілей. Предметом нашого дослідження є конкретні механізми та інструменти, які використовуються у державній ціновій політиці. Детально аналізуємо їх функції, принципи дії, переваги та недоліки з метою з'ясування їх ефективності та можливостей для подальшого вдосконалення.
State regulation of prices for goods and services
Керівник наукової роботи: Кононенко Яна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки та менеджменту
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics; державне регулювання цін; state regulation of prices; управління ціновою політикою; pricing policy management; цифровізація економіки; digitization of the economy; цінова політика; price policy