Інформаційна політика Великої Британії в роки Другої світової війни - Драніщева, Анастасія Дмитрівна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2021)
У роботі розглядається діяльність Міністерства інформації, як офіційної організації відповідальної за державну пропаганду Великої Британії у період Другої світової війни. Особлива увага приділяється цілям, які вона ставила перед собою задля досягнення своєї мети. Розглядаються методи державної пропаганди і її вплив на моральний дух британців. Визначається які саме рекламні кампанії використовувались у домашньому фронті, а які були направлені на союзні та нейтральні країни, а також на ворога. Виділяються засоби масової інформації, які співпрацювали з Міністерством та як їм вдалось пристосуватись до умов війни. Позначено, як недоліки, так і переваги пропагандистської діяльності. Крім того, було відзначено всі зміни, яких вона зазнала протягом усієї війни та її внесок у перемогу над Вермахтом.

The paperwork examines the work of the Ministry of Information as of the official organization which is responsible for the propaganda of the British government during World War II. It is focused on the goals and it's achieving the aim. Methods of government propaganda and its influence on the morale of the British are considered. Also, it determines which advertising campaigns have been used on the home front, and which exactly have been created for allied and neutral countries, as well as on enemies. Some media facilities cooperated with the Ministry and how they managed to adapt to the war. Both the disadvantages and the advantages of propaganda were found. Furthermore, it was noted all changes that the propaganda suffered during war and their contribution to the victory over the Wehrmacht.
Керівник: Ченчик Дмитро Володимирович, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Political science; Друга світова війна; Велика Британія; Міністерство інформації в 1939–1941 рр.; інформаційна політика Сполученого Королівства; пропаганда