Артикуляторні та акустичні характеристики німецької фоносистеми: термінологічний словник - Оніщенко, Наталія Анатоліївна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2023)
Словник призначено для аудиторної та самостійної роботи студентів-магістрантів факультету іноземних мов у рамках вибіркової дисципліни «Артикуляторні та акустичні характеристики німецької фоносистеми». Кожній темі курсу відповідає окремий розділ словника. На початку кожного розділу подано перелік основних питань, тематичні терміни наведено з поясненнями в алфавітному порядку. Наприкінці розділів наведено посилання на корисні цифрові ресурси. У додатку наведено приклади дидактизації окремих тем. Посібник призначений для здобувачів освіти ІІ магістерського рівня денного та заочного відділення та ІІІ освітньо-наукового рівня доктор філософії, спеціальності 035 «Філологія».
Навчальне видання. Німецькою мовою.
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; філологія; німецькі фоносистеми; артикуляторні характеристики; акустичні характеристики; фонетика; орфографія; фонологія; німецький вокалізм; німецький консонантизм; структура складу в німецькій мові; наголос слова; видозміна звуків у мові; інтонація; фоностилістика; фонетичні рими до деяких звуків; phonetik; graphik und orthographie; phonologie; der deutsche vokalismus; der deutsche konsonantismus; silbenstruktur im deutschen; wortakzentes; modifikation der laute im redefluss; intonation; phonostilistik; phonetische reime zu einigen lauten