Територіальні особливості молоко промислового комплексу Харківської області - Кандиба, Ю.І. (ХНУ імені В.Н. Каразіна, геолого-географічний факультет, кафедра соціально-економічної географії і регіонознавства, 2012)
У статті висвітлено особливості розвитку молокопромислового комплексу Харківської області. Проаналізовано динаміку поголів’я великої рогатої худоби та виробництва молока в регіоні за період з 1990 р. до 2011 р. Виявлено внутрішньорегіональні відмінності у розвитку молочного скотарства. Визначено рівень забезпеченості населення районів молоком. Виділено групи районів за рівнем розвитку молочного тваринництва. Окреслено проблеми розвитку молокопромислового комплексу регіону та запропоновано заходи щодо їх розв’язання
Keywords: молокопромисловий комплекс, молочна промисловість; поголів’я; велика рогата худоба; молочне скотарство