Homo criminalis: народження індивіда перехідного періоду - Міщенко, А.В. (Харківський національний університет імені В.Н.Каразіна, 2012)
Процес посткомуністичних трансформацій дуже складний у своїй багатоаспектності. Розглядається концепція феномена homo criminalis, індивіда перехідного періоду, яка дозволяє переосмислити значення неформальної компоненти політичних процесів у демократії, що народжується.
Hоmo criminalis: рождение индивида переходного периода
Homo criminalis: the birth of transition period individual
Keywords: посткомуністичні трансформації; политическая антропология; post-communist transformation