Закономірності динаміки хвиль пандемії Ковід-19 в країнах Європи - Шилкунова, Аріна Олександрівна; Shylkunova, Arina (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2024)
Дана дипломна робота присвячена аналізу закономірностей поширення COVID-2019 у Європі з акцентом на виявлення та порівняння патернів кожної з п’яти хвиль пандемії. У рамках дослідження проводиться кореляційний аналіз даних з використанням методів статистичного аналізу.

This thesis is dedicated to analyzing the patterns of COVID-2019 spread in Europe with a focus on identifying and comparing the patterns of each of the five waves of the pandemic. The study includes a correlation analysis of the data using statistical analysis methods.
Patterns of the dynamics of covid-19 waves in European countries
Keywords: MATHEMATICS::Applied mathematics; кореляційний аналіз даних; коефіцієнт кореляції Пірсона; correlation data analysis; Pearson correlation coefficient