Лексико-фразеологічні засоби експресивності в матримоніальному дискурсі Ірени Карпи - Жигир, Софія Олександрівна; Zhyhyr, S. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Магістерське дослідження присвячене аналізу експресивних засобів на лексичному та фразеологічному рівнях у художньому мовленні сучасної письменниці Ірени Карпи, що містить вербальні компоненти матримоніального діалогічного дискурсу. Мета роботи полягає у визначенні та аналізі емотивної та оцінної лексики, лексики з інтенсивно-параметричним компонентом, образної та різностильової, що відзначаються експресивно-стилістичним забарвленням, а також фразеологізмів і дискурсивів, вжитих з експресивною метою.
Lexical and phraseological means of expressiveness in Irena Karpa's matrimonial discourse
Науковий керівник: Трифонов Роман Анатолійович, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української мови
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics; експресивність; мовні засоби виразності; мова сучасної української прози; емоційно-оцінна лексика; дискурс; expressiveness; linguistic means of expression; contemporary Ukrainian prose language; emotional and evaluative vocabulary; discourse