Бібліотекознавець К.І. Рубинський (1860–1930) : біобібліографічний нарис - Березюк, Н.М. (Харків : РА, 1998)
Виданням цього біобібліографічного нарису Центральна наукова бібліотека Харківського університету виконує свій обов’язок щодо вшанування пам’яті видатного вітчизняного бібліотекознавця Костянтина Івановича Рубинського, який майже 40 років свого життя віддав цій найстарішій українській бібліотеці.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::Book and library history; Основні дати життя і діяльності К.І. Рубинського; Березюк Нина Михайловна; Кушнаренко Н.М.; К.І. Рубинський – фундатор українського бібліотекознавства; Мільман В.О.; Внесок К.І. Рубинського у становлення бібліотекознавства як науки; Куделко С.М.; К.І. Рубинський – історик; Бібліографічний покажчик праць К.І. Рубинського та літератури про нього; Псевдоніми К.І. Рубинського; К.І. Рубинський про бібліотеку і професію бібліотекаря (фрагменти з праць); Положення про порядок нагородження премією імені Костянтина Івановича Рубинського; Лауреати премії ім. К.І. Рубинського; Рубинський К.І.; історія бібліотекознавства; історія бібліотеки Харківського університету; Харківський університет; Kharkov University; the history of Kharkov University; Центральна наукова бібліотека