Талієв Валерій Іванович (1872–1932), ботанік, приват-доцент Харківського університету, голова Харківського товариства аматорів природи (1912–1917) - Байрамова, Каріна Іванівна; Центральна наукова бібліотека (Харків : ХНУ імені В.Н. Каразіна, 2022)
150 років минуло від дня народження Валерія Івановича Талієва. Випробування часом не змінило високої оцінки видатної наукової діяльності вченого, який збагатив ботанічну науку класичними роботами. Його чудові дослідження про вплив людини та антропогенних факторів на формування рослинного покриву, як і раніше, є основними у напрямку ботанічної географії. Славне життя, невтомна науково-педагогічна та громадська діяльність Валерія Івановича Талієва, його сміливі наукові пошуки, освітлені невгасим вогнем творчої думки, його глибока переконаність і принциповість у відстоюванні своїх наукових поглядів, беззавітна відданість інтересам науки Батьківщині - всі ці якості Валерія Івановича Талієва здобули йому славу видатного натураліста, вченого-революціонера та новатора в науці. На виставці представлені прижиттєві видання В.І. Талієва, його книги та статті з автографами, підручники та література про нього.
Keywords: Research Subject Categories::NATURAL SCIENCES::Biology; Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects::History subjects::History of science; Талієв Валерій Іванович; ботанік; приват-доцент Харківського університету; голова Харківського товариства аматорів природи (1912–1917); Харківське товариство аматорів природи