Оцінка психодіагностичних можливостей методик діагностики міжособової залежності - Кочарян, О.С.; Фролова, Є.В.; Бару, І.О. (ХНПУ ім. Г. С. Сковороди, 2012)
У статті проведений аналіз методик психологічної діагностики порушень партнерської взаємодії: міжособистісна залежність, співзалежність, протизалежність, страх інтимності - з метою визначення їхніх психодіагностичних можливостей. Аналіз здійснений відповідно до наступних параметрів: об'єкт оцінювання, рівень оцінювання, механізм оцінювання, концепція, що лежить в основі методики. Показано, що розлади партнерської комунікації являють собою складні багаторівневі утвори, які є внутрішньо неоднорідними й такими, що включають різні компоненти.
Keywords: розлади партнерської комунікації; психологічна діагностика