In Statu Nascendi. Теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства і методики навчання перекладу. Вип. 14 : збірник студентських статей - (:unkn) unknown (Харків : ТОВ "НТМТ", 2013)
До збірника увійшли студентські статті, які досліджують теоретичні та прагматичні проблеми перекладознавства і методики навчання перекладу. Зокрема, розглядаються питання галузевого перекладу (психологія, юриспруденція, перекладознавство, косметологія, реклама, стихійні лиха, інформаційні технології, машинний переклад, переклад публіцистичних текстів), історії перекладу, методики досліджень у перекладознавстві та художнього перекладу, включаючи особливості перекладу прози, кінофільмів, дитячої літератури, а також проблеми, пов’язані з окремими труднощами мовного посередництва: переклад засобів мовної економії, фразеологічних зворотів, заперечень, відтворення предикативної модальності; лексичні особливості передачі інтернаціональної лексики, власних назв, культурно-специфічних феноменів; питання передачі в перекладі термінології (зооніми, соціологічні, юридичні та полісемічні терміни).
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Linguistics; HUMANITIES and RELIGION::Languages and linguistics::Linguistic subjects::Language technology; перекладознавство; методика навчання перекладу; галузевий переклад; машинний переклад; переклад публіцистичних текстів; історія перекладу; методики досліджень у перекладознавстві; художній переклад; мовне посередництво