Обґрунтування вибору, дослідження та програмна модель кандидата на квантово стійкий міжнародний електронний підпис (ЕП) Xifrat1-Sign.I - Пунтус, Єгор Володимирович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Мета роботи - обґрунтування вибору, дослідження та розробка програмної моделі кандидата на квантово стійкий міжнародний електронний підпис Xifrat1-Sign.I, що забезпечує надійний захист інформації в умовах розвитку квантових обчислень. The purpose of the work is to justify the selection, research, and development of a software model for the quantum-resistant international electronic signature candidate Xifrat1-Sign.I, which provides reliable information protection in the context of quantum computing development
Керівник : Горбенко Іван Дмитрович, професор кафедри безпеки інформаційних систем і технологій , доктор технічних наук
Keywords: квантова криптографія; електронний підпис; постквантова криптографія; інформаційна безпека; криптографічні алгоритми; XIFRAT1-SIGN.I; квазігрупи; криптографічні примітиви; цифровий підпис; квантова стійкість; захист інформації; криптографічний захист; електронний документообіг; quantum cryptography; electronic signature; post-quantum cryptography; information security; cryptographic algorithms; quasigroups; cryptographic primitives; digital signature; quantum resistance; information protection; cryptographic protection; electronic document management; SOCIAL SCIENCES::Statistics, computer and systems science::Informatics, computer and systems science