Економічні наслідки міжнародної міграції робочої сили - Закрепа, Поліна Олександрівна (Харків : Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра присвячена дослідженню процесу міжнародної міграції робочої сили та її впливу на розвиток економіки та суспільства країн-донорів і країн-реципієнтів. У першому розділі роботи розглядаються теоретичні засади дослідження та розкриття поняття трудової міграції робочої сили. У другому розділі визначено масштаби, сучасні тенденції міжнародної міграції робочої сили та її соціально-економічний вплив.

The bachelor's thesis is devoted to the study of the process of international labour migration and its impact on the development of the economy and society of donor and recipient countries. The first section of the paper discusses the theoretical foundations of the study and the concept of labour migration. The second section defines the scope and current trends of international labour migration and its socio-economic impact.
Economic consequences of international labour migration
Керівник роботи: Коваленко Роман Сергійович, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин та логістики ННІ «Каразінський інститут міжнародних відносин та туристичного бізнесу»
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Labour market research; міжнародна міграція робочої сили; international labor migration; країни-донори; donor countries; країни реципієнти; recipient countries