Модель інтелектуальної системи управління роботизованим IoT-пристроєм на основі аналізу даних сенсорів - Налімов, Богдан Олександрович; Nalimov, B. O. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Проблема, яка вирішується в кваліфікаційній роботі, полягає в забезпеченні надійного, ефективного та безпечного автономного переміщення робота в невідомому або частково відомому середовищі шляхом інтеграції даних із різнорідних сенсорів, обробки зображень у реальному часі та оптимізації обчислювальних ресурсів для бюджетного IoT-пристрою. Область застосування – автоматизація логістичних процесів, освіта, побутові системи моніторингу та прибирання. Розроблена система може використовуватися для автоматизації доставки вантажів, як навчальний інструмент для вивчення IoT і робототехніки, а також у системах патрулювання приміщень.

The problem addressed in the qualification work is to ensure reliable, efficient, and safe autonomous movement of the robot in an unknown or partially known environment by integrating data from heterogeneous sensors, processing images in real time, and optimizing computational resources for a cost-effective IoT device. The scope of application includes automation of logistics processes, education, and household monitoring and cleaning systems. The developed system can be used for automating cargo delivery, as an educational tool for studying IoT and robotics, and in room patrolling systems.
Керівник: Копейкін Володимир Васильович, старший викладач кафедри комп’ютерних систем та робототехніки
Keywords: TECHNOLOGY::Information technology::Computer science; роботизоване шасі; IoT; аналіз даних; сенсор; arduino uno; ESP32-CAM; OPENCV; реактивне управління; розпізнавання кольорів; автономна навігація; robotic chassis; data analysis; sensor; reactive control; color recognition; autonomous navigation