Геологія з основами геоморфології : навчально-методичний комплекс для організації роботи студентів у закладах вищої освіти за спеціальністю Е2 «Екологія» [Електронний ресурс ] - Карпов, Віталій Гнатович; Karpov, Vitaly Hnatovych (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2023)
Навчальна дисципліна «Геологія з основами геоморфології» є обов’язковим освітнім компонентом підготовки бакалаврів за спеціальностями, пов'язаними з екологією, географією та природничими науками. Вона охоплює основні поняття та принципи геології, зокрема будову та склад земної кори, геологічні процеси та історію Землі. Крім того, дисципліна вводить основи геоморфології, що включають вивчення форм рельєфу, їхнього утворення та процесів, які формують поверхню Землі. Студенти вивчають взаємозв'язок між геологічними та геоморфологічними процесами, досліджують природні ресурси, геологічні небезпеки та їхній вплив на навколишнє середовище. Дисципліна також надає практичні знання для сталого управління природними ресурсами та сучасних методів зменшення негативних наслідків геологічних процесів для екосистем.

The course «Geology with Fundamentals of Geomorphology» is a mandatory educational component for the training of bachelors in fields related to ecology, geography, and natural sciences. It covers the basic concepts and principles of geology, including the structure and composition of the Earth's crust, geological processes, and the history of the Earth. In addition, the course introduces the fundamentals of geomorphology, which involves the study of landforms, their formation, and the processes shaping the Earth's surface. Students study the interconnection between geological and geomorphological processes, explore natural resources, geological hazards, and their impact on the environment. The course also provides practical knowledge for sustainable management of natural resources and modern methods for mitigating the negative effects of geological processes on ecosystems.
Technoecology : educational and methodological complex for the organization of students' work in higher education institutions in the specialty E2 «Ecology» [Electronic resource].
Електронне навчальне видання комбінованого використання. Можна використовувати в локальному та мережному режимі. В авторській редакції
Keywords: NATURAL SCIENCES::Earth sciences; SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education::Subject didactics; геологія; геоморфологія; природні ресурси; екологія; сталий розвиток; geology with fundamentals of geomorphology; natural resources; ecology; sustainable development