Оптимізація ведення та покращення прогнозу у хворих на артеріальну гіпертензію на підставі вивчення електрофізіологічних процесів шлуночків серця - Целік, Наталя Євгенівна; Tselik, N. E. (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2025)
Метою дослідження було оптимізація ведення пацієнтів з артеріальною гіпертензією шляхом підвищення ефективності прогнозування несприятливих серцево-судинних подій на підставі вивчення зв’язку артеріального тиску та клініко – антропометричних факторів з електрофізіологічними процесами шлуночків серця, зокрема тривалістю інтервалу QTс та визначення прогностичного значення подовження інтервалу QTс.

The purpose of the study was to optimise the management of patients with arterial hypertension by increasing the effectiveness of predicting adverse cardiovascular events based on the analysis of the relationship between blood pressure and clinical and anthropometric factors with electrophysiological processes of the ventricles of the heart, in particular, the duration of the QTc interval and determining the prognostic value of the prolongation of the QTc interval.
Optimisation of management and improvement of the prognosis in patients with arterial hypertension based on the study of electrophysiological processes of the heart's ventricles
Науковий керівник : Більченко Олександр Вікторович, доктор медичних наук, професор
Keywords: MEDICINE; артеріальна гіпертензія; інтервал QTc; дисперсія інтервалу QTc; амбулаторне моніторування ЕКГ; добове моніторування артеріального тиску; раптова серцева смерть; серцево-судинні захворювання; варіабельність артеріального тиску; циркадні ритми артеріального тиску; антигіпертензивні препарати; arterial hypertension; QTc interval; QTc interval dispersion; ambulatory ECG monitoring; daily blood pressure monitoring; sudden cardiac death; cardiovascular diseases; blood pressure variability; circadian rhythms of blood pressure; antihypertensive drugs