Пояснювальна записка до державної геологічної карти України масштабу 1-200 000 М-36-ХVІІ(Охтирка), М-36-ХХІІІ(Полтава) - Борисенко, Ю.А. (My University, 2016)
Узагальнені геологічні матеріали, в основі яких лежать результати геологічного довивчення масштабу 1-200 000 території аркушів М-36-ХVІІ(Охтирка), М-36-ХХІІІ(Полтава).
Подається систематизований опис стратифікованих і нестратифікоаних утворень, тектонічної будови території і історії геологічного розвитку, корисних копалин та закономірностей їх розміщення. В окремих розділах подається загальна характеристика геоморфологічної будови, гідрогеології та екологічного стану геологічного середовища.
Keywords: геологічне довивчення; аркуш М-36-ХVІІ(Охтирка); аркуш М-36-ХХІІІ(Полтава); Дніпровсько-Донецька западина; докембрійський фундамент; фанерозойський осадовий чохол; брахіантиклінальні структури; вододіли; річкові тераси; заплави; осадові породи; корисні копалини; підземні води; екологічний стан середовища