Розвиток експортної діяльності українських підприємств у глобальному конкурентному середовищі - Пітальов, Максим Михайлович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Актуальність дослідження розвитку експортної діяльності українських підприємств у глобальному конкурентному середовищі зумовлена необхідністю адаптації національної економіки до умов глобалізації. Україна, як частина світового ринку, стикається з викликами, що виникають внаслідок посилення конкуренції, зміни торговельних бар’єрів та економічної невизначеності. Сучасні тенденції світової торгівлі вимагають від підприємств підвищення ефективності та конкурентоспроможності для забезпечення стійкого зростання експорту. Мета роботи – на основі аналізу теоретичних засад та особливостей сучасного стану експортної діяльності визначити основні тенденції та перспективи розвитку експортної діяльності українських підприємств у глобальному конкурентному середовищі. Об’єктом дослідження є експортна діяльність українських підприємств. Предметом – напрями впливу глобального конкурентного середовища на розвиток експортної діяльності українських підприємств.
Науковий керівник: Задорожна Ольга Григорівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародної економіки та світового господарства. Член-кореспондент Академії економічних наук України
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Economics; експортна діяльність підприємств; український експорт; конкурентоспроможність українських підприємств на глобальному ринку