Роль артилерії в Луцькому прориві 1916 року - Пакулов, Костянтин Сергійович (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
Матеріали та результати роботи дозволяють комплексно висвітлити стан артилерії протиборчих сторін Східного фронту Першої світової війни, переважно російської артилерії, роль артилерії в «Луцькому прориві», порівняти використання артилерії в «Луцькому прориві» з наступальною Нарочською операцією російської армії. Артилерії відводиться головна роль в такому вивченні історії Першої світової війни. Вперше вводиться у науковий обіг низка документів істориків білої еміграції.
Керівник: Потрашков Сергій Васильович, доктор історичних наук, професор кафедри історії Східної Європи
Keywords: HUMANITIES and RELIGION::History and philosophy subjects; Перша світова війна; Східний фронт; Румунський фронт; артилерія у Першу світову війну; позиційна війна; Луцький наступ 1916 року; "Брусиловський прорив"; World War I; Eastern Front; Romanian front; artillery in the First World War; positional war; "Lutsky Breakthrough"; "Brusilovsky Breakthrough"