Удосконалення системи управління витратами на підприємстві - Лобяк, Єлизавета Олексіївна (Харків : Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, 2024)
У кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та практичні аспекти управління витратами підприємства в сучасних умовах господарювання. Розглянуто сутність витрат, їх класифікацію та основні підходи до управління витратами на підприємстві. Систематизовано методи оцінки ефективності управління витратами та визначено їх значення для забезпечення фінансової стійкості підприємства. На матеріалах ТОВ «Енергосервісторг» проведено аналіз структури та динаміки витрат, здійснено оцінку ефективності діючої системи управління витратами. Обґрунтовано напрями удосконалення системи управління витратами підприємства та запропоновано використання сучасних технологій для оптимізації витрат і підвищення ефективності діяльності підприємства.
Керівник: Єрьоміна Марина Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри управління та адміністрування
Keywords: SOCIAL SCIENCES::Business and economics::Business studies; управління витратами; оптимізація витрат; ефективність підприємства; фінансова стійкість; витрати підприємства