Конструктивно-географічні засади оптимізації соціоекологічного стану малих міст Львівської області (автореферат) - Жук, Ю.І. (My University, 2018)
Дисертаційна робота присвячена розробленню теоретико-методологічних і методичних засад конструктивно-географічного дослідження соціально-екологічного стану малих міст Львівської області з метою обґрунтування заходів, які спрямовані на оптимізацію їхнього соціально-екологічного стану. Наведено різні підходи до визначення понять міста та малого міста. Охарактеризовано різні підходи до типологізації малих міст. Запропоновано алгоритм дослідження соціально-екологічного стану функціонування малих міст, проаналізовано показники, що є необхідними для його проведення. Обґрунтовано методику аналізу та оцінки сталого розвитку малих міст. Охарактеризовано вплив фізико-географічних умов території Львівської області на утворення та розвиток малих міст.
Keywords: мале місто; соціально-екологічний стан; сталий розвиток; оптимізація; Львівська область